Новини

21 листопада 2022 року відзначаємо Собор Архістратига Михаїла


Собор архангела Михаїла присвячений главі небесного воїнства, якого дуже шанують православні.


Християни відзначають церковне свято 21 листопада на честь всіх ангелів, а також їх головного серед них, глави небесного війська архистратига Михаїла. Українці завжди любили і поважали архангела Михаїл. Йому моляться про захист від ворогів і злодіїв, стихійних лих і всякого зла.


Архістратига Михаїла ще називають “небесним воїном”. Повна назва цього свята — Собор архістратига Михаїла та інших Небесних сил безтілесних. Церква називає “силами безтілесними” ангелів та Архангелів, а саме Михаїл їх очолює. Для українців архістратиг має особливе значення, адже його вважають покровителем і захисником Києва.


Архістратиг Михаїл вважається найгрізнішим ангелом у Господньому воїнстві. Свято на його честь встановили ще в IV столітті.

Для вірян це свято дійсно є особливим. Церква ставить Михаїла на чолі Небесного війська. Саме він вступив у бій із сатаною та отримав над ним перемогу. Це — захисник, який всіх захищає. Головне його завдання — захистити смертних перед Всевишнім.

Михаїл також захисник від зла, лиходіїв, війни, ворогів, від усього, що може принести смерть. Тому дуже важливо 21 листопада на Михайлів день помолитися архістратигу, попросити стати на захист воїнів ЗСУ, які боронять нашу Батьківщину від ворога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *