Історія

 В селі Великий Бобрик  Краснопільського району  в лісовому масиві  Великобобрицького  лісництва державного підприємства «Краснопільське  лісове господарство» розташований ландшафтний заказник  місцевого  значення «ОБРАЗ» .

   Урочище «Образ» відоме не лише  серед місцевих мешканців,  про  чудодійну силу образівської води знають і далеко за  межами Краснопільського  району.  Влітку і  взимку,  зранку і ввечері біля  джерела  людно.  Піші, на  велосипедах і мотоциклах , на автомашинах і автобусами- приїздять  люди до криниці.  Одні з  глибокою  вірою, інші —  з цікавості.  Але, потрапивши туди і , насолоджуючись джерельною свіжістю  цілющої води,  не можливо не відчути  особливої  єдності  душі з природою.

   З 2005 року  розпочалося  відновлення цієї  історичної  православної пам’ятки  нашого краю.

  Відродивши джерело- лісівники відродили його історію і народні традиції, пов’язані з цим  чудодійним місцем.  Про джерело заговорили, відновилися Хресні ходи з іконою, а до  образівського лісу  потяглися люди,  бажаючі  перевірити на собі цілющі якості  джерельної  води.

      Тому лісівники  потурбувалися , щоб дістатися  до неї  можна було як  пішохідним  так і  під’їзним  шляхом.  Ліворуч-  до кринички ведуть круті деревяні східці,  вирубані   у міцному  крутому лісовому схилі,  оснащені  лавочками для  відпочинку, а  праворуч- — звивиста лісова дорога.

   Цілюща вода  образівської кринички  продовжує творити дива, допомагаючи людям  бороти  хворобливі недуги.  Як і  в  далеку  давнину, урочище «Образ»  стало відомим за  межами не лише Сумської області, а й нашої держави.  За рішенням Сумської обласної ради від 18 листопада 2011 року урочище набуло  статусу  Ландшафтного заказника  місцевого значення  «Образ».

   Холодна вода в купальні очищає і  скидає з людини залишки втоми, тому,  очистившись і  відпочивши, повертаються  подорожуючі до своїх  буденних справ,  дякуючи  подумки  і вголос тим чистим  і добрим душам і рукам, що  відродили і  підтримують  цю  неймовірно  високу своєю духовністю і  неповторністю красу.

  Під керівництвом лісничого Великобобрицького лісництва Козловського Ігоря Миколайовича працівники  лісової охорони  підтримують  і відроджують  цю  історичну памятку. Сплетені  тинки,  викладені  катишами  доріжки, посаджені  декоративні  рослини , безліч  квітів –все це  створює  атмосферу  теплого  домашнього  затишку, а  навколишній   величний ліс  на схилах  балки  здається  схожим на  відкрите вікно, з якого  тебе видно  небу, як на долоні. Частим  гостем до  урочища «Образ» є  Сумське телебачення, яке знімає і  розповідає про цілющі властивості води з криниці та  декоративні рослини , які  ростуть   на базисному  розсаднику  в лісництві.