Новини

День Святого Миколая Чудотворця

День Святого Миколая православні християни та греко-католики святкують 19 грудня, католики – 6 грудня. У народі святого також називають Угодником та Чудотворцем. Він вважається покровителем усіх знедолених, а також дітей і мандрівників.Цього свята із нетерпінням чекають і дорослі, і діти.

Микола Чудотворець є однією з найбільш шанованих постатей у Православ’ї. Молитви Миколі Угоднику мають особливу силу.

Молитва святому Миколаю для захисту«О всеблагий отче наш Миколаю, пастирю й учителю всіх, хто з вірою звертається під захист твій і щирою молитвою благає тебе: поспіши й захисти отару Христову від вовків, що гублять її. Україну нашу і всяку країну християнську, і весь світ захисти і збережи святими твоїми молитвами від землетрусу, наступу чужинців і народних заколотів, міжусобиці; від голоду, пошесті, потопу, вогню, меча і наглої смерті всяку людину захисти. І як помилував ти трьох мужів, що у в’язниці сиділи, та спас їх від гніву царського й кари смертної, так помилуй і нас, що розумом, словом і ділом у темряві гріхів перебуваємо. Спаси нас від гніву Божого й вічної кари: щоб твоїм заступництвом і поміччю та Своєю благодаттю й милосердям подав нам Христос Бог тихо і без гріха прожити на цім світі, і не засудив нас стояти ліворуч, а сподобив стати праворуч з усіма святими. Амінь.»

У це свято заведено допомагати нужденним, як це робив святий Миколай.На Миколу треба забути свої образи та обов’язково помиритися з тими, з ким ви у сварці.

Молитва Миколі Чудотворцю про здоров’яСвятой Николай Чудотворец, Спаситель наших заблудших душ.Обращаемся к тебе со смиренной просьбой в болезни и немощи.Отстрани от (имя) порчу и тяжкий недуг.Отпусти (имя) все грехи, ставшие причиной столь тяжких страданий.Прими раскаяние болящего и его близких.Пусть все болезни покинут его бренное тело и прибудет несокрушимое здоровье и благодать.Пусть Господь через тебя услышит нашу смиренную просьбу и не осудит ее.Попроси, о Святителе Николай, чтобы все невзгоды отпустили и болезни покинули навсегда.На все твоя воля.Аминь.

Молитва про допомогу у грошах. О добрый наш пастырю и богомудрый наставниче, святителю Христов Николае! Услыши нас грешных (имена), молящихся тебе и призывающих в помощь скорое предстательство твое: виждь нас немощных, отовсюду уловляемых, всякого блага лишенных и умом от малодушия помраченных. Потщися, угодниче Божий, не остави нас в греховнем плену быти, да не будем в радость врагом нашим и не умрем в лукавых деяних наших. Моли о нас недостойных Содетеля нашего и Владыку, Емуже ты со бесплотными лики предстоиши: милостива к нам сотвори Бога нашего в нынешнем житии и в будущем веце, да не воздаст нам по делом нашим и по нечистоте сердец наших, но по Своей благости воздаст нам.На твое бо ходатайство уповающе, твоим предстательством хвалимся, твое заступление на помощь призываем и ко пресвятому образу твоему припадающе помощи просим: избави нас, угодниче Христов, от зол находящих на нас, да ради святых твоих молитв не обымет нас напасть и не погрязнем в пучине греховней и в тине страстей наших.Моли, святителю Христов Николае, Христа Бога нашего, да подаст нам мирное житие и оставление грехов, душам же нашим спасение и велию милость, ныне и присно и во веки веков.

Аминь

З Днем Святого Миколая!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *